Børnene i Masaibarns projekt i skolegården på Haradali School

Yohana, Baraka, Mengi, Kutatoi, Daniel, Mesia, Sinyati, Eva, Nailejileji, Pendo, Lemomo

Præsentation

Masaibarn

Den danske forening Masaibarn har siden 2012 støttet børn i masailandsbyen Lengasti i Tanzania. I starten var det et børnehjem for 11 børn. Siden 2015 har de gået på kostskole betalt af danske sponsorer og børnecentret bliver nu brugt, når børnene er hjemme i skoleferierne. Det anvendes også i forbindelse med  andre projekter knyttet til foreningen.    

Foreningen  forsøger på forskellig vis, at fremme udviklingen i landsbyen igennem forskellige projekter. Lige nu er der givet penge fra CISU til at etablere en preschool, hvor børnene lærer Kiswahili og til at etablere kvindegrupper, som lærer om økonomistyring og får microlån. 

Der arrangeres sammen med  foreningen TES Skolen i Afrika, medlemsrejser til Tanzania. Rejser hvor man både får mulighed for at se landet og se nogle af de projekter, som støttes fra Danmark. Næste medlemsrejse er i februar 2024.

Projekt Masaikvinde

Projektet 'Masaikvinde' har til formål at uddanne og oplyse piger og kvinder fra Lengasti. Projektet startede i 2014 som et skoleprojekt for piger, som efter 7. klasse ellers ville være blevet omskåret og giftet væk. I januar 2014 startede de første 8 piger på boarding school i Moshi og Arusha. Pigerne har undervejs mødt mange udfordringer både sprogligt og kulturelt, og de har løbende skiftet spor. I december 2022 blev den første unge kvinde færdig med sin bachelorgrad fra universitetet i Dar es Salaam og snart følger de næste 3 efter. 


Siden 2020 har Masaikvinde, som et lille ekstraprojekt haft et syværksted på LCC. Her bliver kvinder, som ikke har fået en uddannelse haft mulighed for at lære sig færdigheder på symaskiner og ved hjælp af en lokal syerske. 
Læs mere om foreningens arbejde ved at klikke på 'Projekter'.